Frittata cu sparanghel

Frittata cu sparanghel etse o reteta aperitiv delicioasa dar si rapida. Se prepara cu legume precum: sparanghel, ardei gras, ceapa verde.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Frittata cu sparanghel

Ingrediente

  • 160 g sparanghel
  • 1 ardei gras mai micut (portocaliu am pus eu.. pentru curcubeu)
  • un ardei kapia rosu
  • o legatura de ceapa verde (5 fire)
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 cuburi zahar brun
  • o lingurita rasa sare de mare
  • 5 linguri ulei
  • 6 oua
  • 150 urda
  • 50 g faina

Mod de preparare

Frittata cu sparanghel este o reteta aperitiv destul de rapida. Spala bine sparanghelul apoi pune-l la scurs. Taiati partea lemnoasa si tija ramasa trebuie taiata rondele. Pregatim wok-ul pana ce taiem si celelalte legume. In wok punem cateva picaturi de ulei, apoi adaugam legumele si amestecam continuu cu lingura de lemn.  Dupa cele 5 minute, presarati sarea de mare, picurati otetul balsamic, sos  de soia, zaharul brun. Dam focul mai mic si le lasam asa sa se amestece a.i sa intre aromele.

Din albusurile oualor facem o spuma in care adaugam urda, galbenusurile mixate si legumele sotate si doar la final, faina. Ungem o tava de tarta cu diametrul de 26 cm. In ea punem compozitia si o dam la cuptor pentru 30 de minute, la 180-00 grade. Cand e gata o simtiti dupa miros.


Un Brandy ii poate tine de minune companie.

Sursa acestei retete este blogul: dulcegarii culinare

Alte retete aperitiv recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia