Fasole batuta in cuib

Fasole batuta in cuib este o delicioasa mancare de fasole. Pentru a pregati aceasta reteta va trebuie 500 g fasole uscata.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Fasole batuta in cuib

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata
  • 150 ml ulei
  • 5o g bulion
  • 4-5 catei usturoi
  • 1-2 cepe
  • piper macinat
  • sare
  • pentru cuiburi 1 pach.aluat foietaj.

Mod de preparare

Fasole batuta in cuib este o delicioasa mancare de fasole. Fasolea se curata si se pune la inmuiat cateva ore.
Dupa ce si-a marit volumul,fasolea se spala in cateva ape si se pune la fiert 60 min.
Se schimba apa in care fierbe fasolea de 2 ori.
Dupa fierbere, fasolea se strecoara si se lasa la racit.
Dupa racire, se paseaza cu mixerul, apoi se amesteca cu usturoiul zdrobit, ulei, piper macinat si sare dupa gust.
Se prepara un sos din bulion, prajit in putin ulei si diluat cu putina apa.

Sosul se pune pe deasupra fasolei batute.
Ceapa se taie rondele si se prajeste pana capata o culoare aurie.

In tipul cat fierbe fasolea,din aluatul de foietaj se decupeaza forme rotunde,se coc la cuptor pe dosul unor castronele formand niste cuiburi.
Fiecare cuib din aluat il vom umple cu fasole batuta.


Fasole batuta in cuib se serveste sprituit cu sos, iar deasupra decoram cu rondele de ceapa prajita.
Oala Calve Spania de la Kitchenshop, mi-ar fi utila la pregatirea acestei retete!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia