Cartofii se spala si se fierb 30 de minute Intre timp, se scoate pielea de pe crenvursti si se taie marunt. Se spala patrunjelul verde si se toaca mar
Cartofii se spala si se fierb 30 de minute Intre timp, se scoate pielea de pe crenvursti si se taie marunt. Se spala patrunjelul verde si se toaca marunt. Uleiul se incinge in tigaie si se pun crenvurstii taiat marunt la rumenit. Se scot si se lasa sa se raceasca.
Cartofii calzi se curata de coaja si se trec prin pasoarul de cartofi. La pireul obtinut se adauga crenvurstii rumeniti, cascavalul ras, galbenusurile, patrunjelul verde, nucsoara si adaosul alimentar. Se amesteca bine.
Din compozitie se formeaza crochete se latesc sa atinga diametrul de cca 5 – 6 cm. Crochetele se trec prin faina, prin ouale batute cu putina sare si apoi prin pesmet. Se prajesc in ulei fierbinte, se scot pe prosop de hartie cand au culoare auriu-maronie . Se servesc dupa ce se scurge uleiul.
Alte aperitive:
Chiftele dovlecei
Sufleu dovlecei
Dovlecei umpluti
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaReţeta pentru aceasta minunată plăcinta o am de la o prietena de pe Facebook,Meryem care e o adevarata maestră când vine...
Plăcintă cu brânză dulce şi stafide „ Floarea soarelui”
Comentarii