Punem bucatile de praz intr-o cratita. Se stoarce deasupra zeama de lamaie, se adauga untul si putina sare, dupa care se acopera cratita si se inabus
Punem bucatile de praz intr-o cratita. Se stoarce deasupra zeama de lamaie, se adauga untul si putina sare, dupa care se acopera cratita si se inabusa totul la foc mic, timp de circa 5-7 minute. Se adauga cartofii, taiati cubulete, concentratul de supa si 500 ml apa calduta.
Se lasa la fiert timp de 20 de minute, la foc potrivit, dupa care ingredientele se pasireaza cu mixerul. Se adauga smantana si se mai lasa sa dea in clocot de cateva ori. intr-un castron, se amesteca cele doua galbenusuri cu putina supa, apoi se adauga la compozitie, amestecand continuu. Se potriveste de sare si piper.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO plăcintă delicioasă, care te scoate din impas atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, iar ingredientele sunt...
Plăcintă cu piept de pui şi legume
Comentarii