Cosulete cu legume si sos de parmezan

Un aperitiv cu sos cald, un aperitiv deosebit!

Portii
4
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu legume si sos de parmezan

Ingrediente

  • pentru 4 cosulete
  • 200 g parmezan ras
  • pentru sosul de parmezan
  • 1ou + 1 galbenus
  • 4 linguri de parmezan ras
  • 2 linguri de smantana
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml ulei de masline
  • piper alb
  • sare
  • umplutura
  • 400 g mix de legume congelate

Mod de preparare

Legumele se fierb al dente (cca. 7 minute de la primul clocot), in apa cu un praf de sare, apoi se trec sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga foarte bine.

Intr-o tigaie incinsa, se presara cate 50 g de parmezan ras, se lasa sa se topeasca, apoi se intoarce cu grija cu o paleta si pe cealalta parte, dupa care se ia cu paleta si se pune fierbinte pe fundul unui castronel, cescuta sau pahar. La fel se procedeaza si cu celelate 3 cosulete. Se prepara sosul de parmezan mixand, la viteza maxima, albusul cu un praf de sare pana se intareste. Galbenusurile se amesteca cu smantana, uleiul de masline, parmezanul ras si un praf de piper, apoi punem vasul la bain marin amestecand continuu. Cand sosul se leaga, adaugam albusul batut spuma tare si mai lasam 3 minute, amestecand continuu. Cand cosuletele s-au racit, se scot de pe forme si se umplu cu legume fierte, apoi se servesc, fiecare pe fasrfurie individuala, cu sos cald de parmezan. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Mancare de cartofi delicioasa cu masline
Cele mai apreciate rețete
Fursecuri cale
1
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
2
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
3
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
4
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
5
Prajituri

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
Parteneri
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia