Clatite cu sparanghel si sauce maltaise

Se decojeste 1,5 kg de sparanghel alb si se indeparteaza capertele lemnoase. Se fierb tijele 15-18 minute in apa cu sare, 1/2 lingurita zahar si 1 lin

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • CLATITE: 150 gr faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 250 ml lapte
  • si 2 oua
  • 1 legatura verdeata asortata (patrunjel arpagic verde
  • bucuioc) tocata si 2 linguri de susan
  • UMPLUTURA: 1
  • 5 kg de sparanghel alb
  • 11/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita unt
  • 80 gr bacon
  • SOS MALTAISE: 1 ceapa tocata
  • 200 ml vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 4 boabe de piper
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr unt
  • sare
  • piper
  • suc de lamaie si sucul de la o portocala

Mod de preparare

Se decojeste 1,5 kg de sparanghel alb si se indeparteaza capertele lemnoase. Se fierb tijele 15-18 minute in apa cu sare, 1/2 lingurita zahar si 1 lingurita unt. Se taie bucati 80gr bacon, si se prajeste pana devine crocant. Se scoate si se lasa sa se scurga de grasime.

Se coc 8 clatite din acest aluat. Se suprapun clatitele doua cate doua so se infasoara in ele cate cate un manunchi de 5 tije de sparanghel.

Se prepara sosul maltaise:

Se lasa sa fiarba pana se reduce volumul la o treime.

se strecoara si se bate cu 4 galbenusuri in bain-marie.

Se inglobeaza treptat 250 gr unt, sare, piper, si suc de lamaie.

Se stoarce sucul de la 1 portocala, se fierbe pana isi reduce volumul la sfert.

Se lasa sa se racoreasca si se inglobeaza in sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Prajituri

Prajitura Tosca

Sunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...

Prajitura Tosca
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia