O reteta cu produse vegetale fara ulei sau alte grasimi . In loc de oua, am folosit fulgi de drojdie inactiva care sunt foarte bogati in proteine si vitamina B .
Granulele de soia le-am pus la fiert in apa rece, cu putina sare si le-am lasat sa fiarba pentru aproximativ 15 minute. Le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca.
Dovlecelul l-am curatat de coaja si l-am razuit pe razatoarea mica. Am pus pe el, putina sare si l-am lasat sa stea. Cand lasa apa, il stoarcem bine.
Granulele de soia le-am pus intr-un robot de bucatarie si le-am macinat.
Intr-un bol, am pus granulele de soia macinate, dovlecelul razuit si stors bine de apa pe care o lasa, ceapa razuita pe razatoarea mica, mararul tocat marunt, usturoiul pisat si fulgii de drojdie. Am asezonat cu sare si piper si apoi am omogeniat totul foarte bine.
Mi-am pregatit o tava si am pornit cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C.
Din compozitie, am format chiftelute si le-am asezat pe tava tapetata cu hartie de copt.
Dam totul la cuptor si lasam cam 20 minute ca sa se rumeneasca usor.
Am scos tava din cuptor si am lasat chiftelutele sa se raceasca putin, apoi le-am luat de pe tava pe un platou.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaFetelor mele le plac foarte mult waffele. Se pregătesc ușor, din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Pot fi...
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verdeReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii