Singura conditie ca acestea sa fie bune este aceea de a le pregati! Se iau asadar doi morcovi mijlocii, un pastarnac, o jumatate de telina, se curata
Singura conditie ca acestea sa fie bune este aceea de a le pregati! Se iau asadar doi morcovi mijlocii, un pastarnac, o jumatate de telina, se curata si se spala bine, se dau prin razatoarea fina si se aseaza intr-un castron mai mare decat continutul lor. Se toaca fin o ceapa mijlocie (daca este rosie si dulce este si mai bine!), se adauga zarzavatului, se pune o lingurita de ulei de masline sau de floarea soarelui presat la rece, piper, o lingurita de cafea macinata (pentru a avea gustul de prajit, dar aceasta nu este obligatorie daca nu ne place ideea), cinci catei de usturoi, maruntit foarte fin (cu dosul lamei cutitului - mai bine decat prin presa de usturoi, eventual zdrobit in piua de lemn), si se amesteca foarte bine toate acestea. Se lasa deoparte sa se armonizeze, in timp ce se toaca fin o legatura de patrunjel si una de marar verde, care se pun deasupra compozitiei din castron. Se adauga 300-500 g de branza dulce de vaci, din aceea untoasa, de la piata, care nu a fost obtinuta prin incalzirea laptelui prins, boia dulce, 2-3 lingurite, un varf de coriandru macinat si putin enibahar macinat fin, si se omogenizeaza totul foarte bine. Daca, din motive de suculenta, acestea nu se leaga suficient, pentru a putea fi formate chiftelutele, se adauga o lingura de gris. In loc de sare, se rade o felie de branza telemea mai sarata. Se pot forma chiftelutele. Se testeaza mai intai daca au gustul celor cu care erati obisnuiti. Daca va plac, iata prima reusita! Si este imposibil sa nu fie gustoase! Nici macar nu va veti da seama, desi stiti asta, ca sunt fara carne. Daca le doriti si mai deosebite, se pot adauga doi-trei pumni de nuca macinata fin (aduce proteina in plus si o tenta de carne de vita adaugata), sau o bucatica de unt si soia granule fine, sau un pumn de ciuperci tocate marunt (pleurotus, proaspete)…
Intr-un castron, se amesteca trei pumni de tarate cu o lingura de boia dulce, se formeaza chiftelutele in dimensiunea si aspectul celor pe care le faceti traditional, se rostogolesc, in loc de tigaie si ulei incins, prin castronelul cu tarate, si se aseaza direct pe un platou, pe care il puteti tapeta cu frunze de salata verde… le lipsesc doar aburii! Va invidiez pentru cat de bine miroase acum in bucataria dumneavoastra… ca si cum ati fi facut chiftele…
Acestea se asorteaza perfect soteului de morcovi! Cum adica? Toate ca toate, dar chiftelute neprajite, n-am mai pomenit! Si totusi, marea surpriza este nu numai ca au aceleasi calitati gustative, dar aspectul si aroma lor sunt asemanatoare celor ce inundau bucataria, pana mai ieri…
Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatPentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...
Limba de vita paneSosul cu mustar este un insotitor ideal pentru carnea preparata la cuptor, in special pentru crochetele de pui si peste.
Sos de mustar cu miereSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Comentarii