Chiftelele de linte pot fi servite in zilele de post. Acestea contin paine, ceapa, condimente, faina, usturoi, morcovi si verdeata.
Chiftele de linte cu usturoi se prepara astfel: se alege lintea, apoi se tine 2 ore in apa calduta, dupa care se pune la fiert in apa rece, cu 1 ceapa si zarzavatul, toate tocate marunt. Se adauga sarea, spre sfarsitul fierberii, apoi se scurge lintea, se trece prin masina de tocat si se amesteca cu o felie de paine inmuiata in apa si stoarsa, ceapa si usturoi calite in ulei. Se adauga un piure obtinut din zarzavaturile pasate, sare, piper, verdeata si se framanta bine. Se formeaza chiftelute, care se dau prin faina, pesmet si se prajesc in ulei fierbinte.
Chiftelele se servesc ca aperitiv.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii