Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Portii
16
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Chec aperitiv cu urzici proaspete

Ingrediente

  • 1 castron mare de urzici
  • 10 oua
  • 500 gr.faina de grau
  • 300 gr.cascaval de casa
  • 300 gr.carnati
  • 1 mix gogosari
  • 500 ml.chisleac
  • (iaurt de casa)
  • 100 ml. ulei
  • 2 pl.praf de copt
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 1/4 lingurita boia de ardei dulce
  • sare dupa gust

Mod de preparare

-Se curata urzicile cu manusi pe maini,se clatesc de cateva ori cu apa rece si se pun la fiert cu putina apa,se da doar un cocot dupa care se opreste focul si se clatesc urzicile,se scurg bine si pot fi pregatite.

-Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se pun cu putina sare la robot si se mixeaza,galbenusurile se pun intr-un castronel.

-Cand albusurile sunt spuma se adauga galbenusurile si se continua mixarea la viteza mica,se adauga chisleacul putin cate putin in mixare continua,uleiul,faina de grau in amestec cu praful de copt si se mixeaza usor pana la incorporare dupa care se opreste mixarea.

-Se pun intr-un vas putin mai mare,mixul de gogosari,cascavalul ras,carnatii taiati in bucati mici,urzicile tocate nu foarte marunt,se toarna compozitia de aluat,se amesteca cu o paleta si se toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunile de 22/36 cm,dupa ce a fost pus in tava hartie de copt.

-Se da tava la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora la foc potrivit,cand este rumena este semn ca este gata,se verifica cu o scobitoare,daca nu se lipeste aluatul pe scobitoare este semn ca checul nostru este gata.Se scoate si se lasa pe aragaz sa se racoreasca incet dupa care se portioneaza.Se poate turna compozitia in doua tavi mari de la cozonaci.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Urzicile sunt de doua feluri:

-Urzici vii,ele inteapa foarte tare dar sunt foarte sanatoase chiar si cand te inteapa,sunt ca si tratament impotriva reumatismului.

-Urzici moarte sunt urzici care sunt moi si pufoase la atingere,ele nu inteapa si sunt si ele folosite ca remediu in diferite boli.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...

Supa de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu smantana si nuca
1
Prajituri

Prajitura cu smantana si nuca

Bunatati de toamna.

Prajitura cu smantana si nuca
Pancake Jamie Oliver
2
Clatite

Pancake Jamie Oliver

Pancakes este o alternativa delicioasa la reteta clasica de clatite. Se prepara usor si poate fi servita in diverse combinatii.

Pancake Jamie Oliver
Lapte de pasare (iese sigur)
3
Creme

Lapte de pasare (iese sigur)

Laptele de pasare este un desert consacrat, galuste pufoase de albus in crema vanilata de lapte de galbenus. Este un desert...

Lapte de pasare (iese sigur)
Prajitura Mena
4
Prajituri

Prajitura Mena

Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...

Prajitura Mena
Prajitura cu mac
5
Prajituri

Prajitura cu mac

Se amesteca toate ingredientele si se toarna in tava mare unsa cu ulei si tapetata cu faina (tava 28x40cm); se coace aprox....

Prajitura cu mac
Parteneri
Madlene cu suc de clementine
Gustos.RO

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Prajitura Boema cu crema fina de branzica
ReteteCulinare.RO

Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Prajitura Boema cu crema fina de branzica