Cartofi copti umpluti

Se intampla sa asist negresit prin vacante, la curatatul gradinii de oarece banadai si buruieni uscate ce umbreau fara folos pamantul ce trebuia pregatit pentru primavara. Astfel, bunicul mai gasea prin pamant oarece barabule pe care le zvarlea fara mila in nesatul focului de crengi si radacini uscate din gradina.

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Cartofi copti umpluti

Ingrediente

  • 5-6 cartofi mari
  • branza de oi
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • muschi afumat

Mod de preparare

In nesatul amintirilor, ma vad aproape obligat sa duc gustul acela mai departe, pregatind numaidecat un cartof scorojit in cuptor, taiat in jumate si crestat apoi pe cealalta parte. Musai trebuieste lasat oarece minute bune in cuptorul incins, dupa care, marea mea grija este sa tavalesc oarece branza de oi proaspata, numa buna sa se topeasca si sa se imprastie pe toata voinicia barabulei. Bineinteles, se potriveste de sare, piper iute sau usturoi adevarat. Ar mai merge niscaiva carne afumata, taiata felii si pusa cu grija printre cele crestaturi, dupa care mai dam ''minunea'' la cuptor inca vreo zece-cinspe' minutele. Nu ne-ar mai ramane decat sa ne bucuram de cartoafa coapta, provocand multa vorba la un pahar cu rubiniu de anul ast’, numai bun sa ostoiasca traheea si gatlejul uscat de nabadaile si fierbinteala cartofului , laolalta cu aroma pofticioasa a afumaturii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Bucataras.RO

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

Aceste plăcinte cu mere sunt delicioase, se fac super ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. Le poți savura...

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide