Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele.
Dăm morcovul pe răzătoare, la fel și șunca presată.
Tocăm spanacul mărunt( eu am pus din cel congelat).
Cernem făina și amestecăm 250 g cu praful de copt.
Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, adăugăm și condimentele, apoi smântâna și uleiul și omogenizăm compoziția.
Adăugăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt și vom obține o compoziție mai groasă.
Mixăm albușurile spumă și le încorporăm ușor în compoziție.Împărțim compoziția în trei boluri.
Într-o parte adăugăm spanacul, în alta morcovul și în ultima șunca presată.
Omogenizăm bine cele trei compoziții și le mai potrivim textura cu făină.
Eu am mai adăugat cam câte 2 linguri la cea cu morcov și cea cu șuncă și ceva mai mult la cea cu spanac.
Umplem formele de brioșe punând câte o lingură din fiecare, în câte o formă.
Ne jucăm puțin cu culorile, punând compozițiile în ordini diferite, ca să nu semene brioșele între ele și să obținem un mozaic plăcut.
Coacem delicioasele Brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată pentru 35-45 de minute la 180 de grade, sau până se rumenesc.
Le lăsăm să se răcească în forme și apoi le transferăm pe platou.
Sunt de mare efect printre celelalte aperitive ale unei mese festive, vă invit să le testați!
Pofta buna!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafidePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii