Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Portii
20
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 400 g smântână
  • 125 ml ulei
  • 350 g făină
  • 50 g spanac
  • 1 morcov mare
  • 50 g șuncă presată
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano

Mod de preparare

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele.

Dăm morcovul pe răzătoare, la fel și șunca presată.

Tocăm spanacul mărunt( eu am pus din cel congelat).

Cernem făina și amestecăm 250 g cu praful de copt.

Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, adăugăm și condimentele, apoi smântâna și uleiul și omogenizăm compoziția.

Adăugăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt și vom obține o compoziție mai groasă.

Mixăm albușurile spumă și le încorporăm ușor în compoziție.Împărțim compoziția în trei boluri.

Într-o parte adăugăm spanacul, în alta morcovul și în ultima șunca presată.

Omogenizăm bine cele trei compoziții și le mai potrivim textura cu făină.

Eu am mai adăugat cam câte 2 linguri la cea cu morcov și cea cu șuncă și ceva mai mult la cea cu spanac.

Umplem formele de brioșe punând câte o lingură din fiecare, în câte o formă.

Ne jucăm puțin cu culorile, punând compozițiile în ordini diferite, ca să nu semene brioșele între ele și să obținem un mozaic plăcut.

Coacem delicioasele Brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată pentru 35-45 de minute la 180 de grade, sau până se rumenesc.

Le lăsăm să se răcească în forme și apoi le transferăm pe platou.

Sunt de mare efect printre celelalte aperitive ale unei mese festive, vă invit să le testați!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce