Aspic de primavara

Aspicul de primavara este o reteta simpla si usor de realizat. Gasiti aceasta reteta pe culinar.ro alaturi de alte aperitive cu legume.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr mazare
  • 8 oua
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 gulie
  • 1 telina
  • 10 gr gelatina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aspicul de primavara este o reteta simpla si usor de realizat. Gasiti aceasta reteta pe culinar.ro alaturi de alte aperitive cu legume. Se curata zarzavaturile si se pun la fiert in apa cu sare si piper. Separat, se fierb ouale tari. Se strecoara supa de legume si se lasa putin la racit, apoi se adauga gelatina, inmuiata in prealabil in apa rece. Se fierbe 2-3 minute supa si se lasa la racit. Se curata ouale si se taie 6 din ele in sferturi, pe lungime si restul de 2 in rondele cu grosimea de 0,5 cm. Se ia o forma de savarina si se pune pe fundul ei o parte din cantitatea de mazare scursa. Se aranjeaza sferturile de oua, de jur imprejurul formei. Se pune sferturile de ou care au mai ramas in mijlocul formei. se toarna supa de zarzavat cu gelatina, dar se pastreaza o jumatate de ceasca. Se pune forma la frigider. Dupa ce aspicul s-a intarit, se scoate forma si se aranjeaza deasupra rondele de ou si se presara mazarea ramasa. Se toarna deasupra gelatina oprita si se pune din nou la frigider.


Se serveste ca aperitiv.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia