Se rastoarna mazarea si boabele de fasole intr-o oala mare cu apa clocotita sarata si se fierb 3 minute. Se scurg, se racoresc sub jet de apa, apoi se
Se rastoarna mazarea si boabele de fasole intr-o oala mare cu apa clocotita sarata si se fierb 3 minute. Se scurg, se racoresc sub jet de apa, apoi se mai scurg o data complet. Se adauga 4 linguri de ulei intr-o tigaie si se incalzesc usor, dupa care se adauga usturoiul. Se lasa sa se prajeasca foarte usor 3 minute, pana ce uleiul este infuzat iar usturoiul s-a inmuiat dar inca nu a prins culoare. Se rastoarna uleiul impreuna cu usturoiul intr-o cana si se lasa la racorit. Se mixeaza cu ajutorul robotului de bucatarie mazarea, fasolea si o mare parte din coaja rasa de lamaie, dupa care se rastoarna amestecul in uleiul cu usturoi. Se adauga cateii de usturoi, aproape intreaga cantitate de suc de lamaie si o lingura cu ulei de masline extravirgin. In acest moment, humusul ar trebui sa se amestece frumos in bol, dar sa nu aiba totusi o textura prea fina. Daca este necesar, se curata si resturile de pe margini si se incorporeaza in amestec. Asezonam cu aprox. 1 lingurita de sare de mare si de piper negru din belsug. Se adauga restul de suc de lamaie, dupa gust. Se rastoarna intr-un vas de servit si se presara cu restul de ulei de masline extravirgin Pentru servit se prajeste painea si se unge cu branza de capra. Se pune pe fiecare felie o lingura de humus, se stropeste cu putin ulei de masline, se presara restul de coaja de lamaie si un praf de piper negru.
Alte retete Salata de rosii Salata de porumb Mazare cu pui
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiocolata asta este dedicatie pentru sotul meu, ii place asa de mult...Mai ales ca e facuta de mine. ;;)
Ciocolata de casa
Comentarii