Pentru aluat, incalzim laptele, presaram zaharul, punem drojdia faramitata si 1 lingura de faina, apoi lasam 15-20 de minute sa se odihneasca. In aces
Pentru aluat, incalzim laptele, presaram zaharul, punem drojdia faramitata si 1 lingura de faina, apoi lasam 15-20 de minute sa se odihneasca. In acest timp isi dubleaza volumul. Intre timp, ounem faina intr-un castron facem o adancintura in ea, unde punem oauale batute, galbenusul, sarea, zaharul vanilat si coaja rasa de pe lamaie. Turnam drojdia dospita si framantama 4-5 minute, apoi incorporam untul in bucatele mici. Aluatul e bun daca se desprinde de pe peretii vasului. Presaram cu putina faina si il odihnim timp de 30 de minute. Apoi, pe tabla de prelucrat presarata cu faina, impartim aluatul in doua. Decupam 25 de "pogacele” mici, pe care le rotunjim, le dam prin unt topit si le punem in tava. Le acoperim cu un servtel de bucatarie si le mai lasam la dospit timp de 45 de minute. Apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la flacara putin mai mare decat medie, timp de 35 de minute. Intre timp, decojim merele, le impatim in patru, indepartam casuta cu samburi. Celelalte ingrediente se fierb cu 2 dl apa, iar fasiile de mere le fierbem astfel, pana se inmoaie. La urma indepartam scortisoara si cuisoarele, iar fructele le transformam intr-o pasta, dupa gust, cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucatarie. Galustele scoase din cuptor le stropim cu unt topit si le presaram cu zahar pudra.
Este o reteta speciala!
Alte retete recomandate
Placinta mere
Prajitura mere
Prajitura cu visine
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii