Iata o reteta deliciosa , rapida si energizanta de mic dejun, budinca de chia cu lapte de migdale. Puteti cumpara laptele de migdale din supermarket dar varianta cea mai sanatoasa si sigura este sa vi-l preparati singuri. Se prepara foarte usor cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings C9500 . Se consuma dimineata, imediat dupa preparare si va asigura energia pentru o mare parte din zi.
Pentru a prepara laptele de migdale se echipeaza storcatorul prin presare la rece Kuvings C9500PR cu sita pentru suc.
Migdalele se lasa la inmuiat cateva ore si apoi se pun in presa la rece, alternand cu apa plata.
Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa.
Se toarna laptele de migdale intr-un bol si se adauga semintele de chia. Laptele va iesi destul de gras si nu este nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand se prepara laptele la blender.
Asteptati cateva minute pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa dupa care puneti scortisoara, mierea si amestecati.
Savurati cu placere!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.
Strudel cu branza si visineReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii