Tartine cu sos alb si ciuperci

Tartinele cu sos alb si ciuperci pot constitui un aperitiv excelent pentru mesele festive.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g branza telemea
  • 250 g ciuperci
  • 30 g unt
  • 30 g faina
  • 150 ml lapte
  • 10 ml smantana de gatit
  • 1 foaie de dafin
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Intai de toate se prepara un sos alb mai gros din faina, unt si lapte in felul urmator: faina si untul se infierbanta intr-o craticioara, la foc mic, pentru un minut, amestecand mereu si avand grija ca faina sa nu se prajeasca; amestecul se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 rinduri, amestecand de fiecare data energic, pina cind se desfac toate cocoloasele formate, ca sa rezulte un sos omogen. Se sareaza numai dupa ce s-a luat cratita de pe foc.

Ciupercile taiate marunt se toaca marunt la cutit sau se dau prin robot. Ceapa taiata marunt se caleste un minut in ulei, apoi se adauga ciupercile, foaia de dafin, zeama de lamiie, piper si o lingurita rasa de sare.

Se lasa la foc mic sa fiarba cca 30 minute, ca sa scada toata apa. Cand ciupercile s-au inmuiat se adauga si smantana. Compozitia se lasa la racit apoi se ung tartinele cu un strat de 3-4 mm, peste care se rade branza.


Tartinele se servesc pe deasupra cu patrunjel sau marar tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Strudel cu branza si visine
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce