Tarte cu ciuperci

Puneti la o parte 100 g de faina. Restul turnati-l intr-un castron si adaugati 200 g de unt, otet, sare si putina apa. Framantati un aluat cu care im

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 350 g unt sau margarina de buna calitate
  • o lingura cu otet
  • 600 g ciuperci
  • o ceapa mare
  • 4 oua
  • 150 g cascaval
  • o cana cu pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneti la o parte 100 g de faina. Restul turnati-l intr-un castron si adaugati 200 g de unt, otet, sare si putina apa. Framantati un aluat cu care imbracati forme mici de tarte cu foi groase de un centimetru.

Asezati tartele pe o tava si puneti-le la cuptor cu foc potrivit pana cand se rumenesc frumos.

Intr-un vas de teflon, puneti untul si cand este fierbinte, adaugati ceapa tocata marunt, ciupercile si lasati totul sa se caleasca impreuna 15-20 de minute.

Daca ciupercile nu se patrund bine, adaugati

din timp in timp cate 1-2 linguri cu apa.

Cand sunt aproape gata, puneti peste acestea 2 linguri cu pesmet, sare, piper si mai lasati vasul cateva minute pe foc mic.

In compozitia rece adaugati doua oua batute, omogenizati bine si cu aceasta umpleti pe trei

sferturi tartele.

Separat, caliti in putin unt restul de faina, stingeti cu si lasati amestecul sa fiarba pe foc mic, amestecand mereu, pana cand compozitia se ingroasa.

Cand aceasta s-a racit, incorporati ouale ramase, amestecand cu o lingura de lemn.

Umpleti tartele, acoperiti-le cu cascaval si dati

preparatul la cuptor pentru 20 de minute.
Pofta buna!

Aici gasiti alte retete culinare cu ciuperci:

Ciuperci la cuptor

Reteta Montignac - Pui cu ciuperci la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Friptura asortata pentru masa de Craciun

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Friptura asortata pentru masa de Craciun
Fursecuri vanilate cu portocala

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Fursecuri vanilate cu portocala
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Lămâiţa
1
Prajituri

Prajitura Lămâiţa

O prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu iz de sarbatoare si dor de copilarie.

Prajitura Lămâiţa
Piftie de porc cu usturoi
2
Mancaruri cu carne

Piftie de porc cu usturoi

Pentru piftie de porc cu usturoi se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc. Picioarele se taie in doua...

Piftie de porc cu usturoi
Salata de Boeuf fara carne si castraveti
3
Aperitive cu legume

Salata de Boeuf fara carne si castraveti

Legumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....

Salata de Boeuf fara carne si castraveti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Prajitura cu Blat de Bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea