Tarta de post cu ciuperci

Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de usturoi, un pachet de praf de

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tarta de post cu ciuperci

Ingrediente

  • Aluat: o cana de apa
  • 150 g margarina
  • o lingurita de sare
  • o lingura de praf de usturoi
  • un pachet de praf de copt
  • faina integrala cat incape
  • Umplutura: 500 g de champignoane
  • 4 cepe mititele
  • 3-4 catei de usturoi pisati
  • faina
  • 1/2 cana apa
  • sare
  • piper
  • 2 linguri germeni de grau

Mod de preparare

Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de usturoi, un pachet de praf de copt, faina integrala cat incape pentru a se obtine un aluat destul de consistent, bun de intins cu sucitorul.

Umplutura:

Am sotat 500 g de champignoane in ulei, impreuna cu 4 cepe mititele.

Am adaugat sare, piper, 3-4 catei de usturoi pisati, am mai lasat 2-3 minute pe foc, apoi am adaugat jumatate de cana cu apa si 3 linguri de faina.

Am lasat sa fiarba, apoi am mai adaugat 2 linguri de germeni de grau.

Cand amestecul a scazut ca pentru o ciulama consistenta, l-am luat de pe foc.

Am tapetat cu aluatul o forma mare de tarta(e una de silicon), am intepat aluatul in cateva parti si l-am bagat in cuptorul incins pentru 10 minute. Apoi l-am scos, am turnat umplutura, am pus deasupra ciupercute crude taiate felii subtiri si am mai dat inca o data la cuptor totul. Am lasat totul 15-20 de minune, dupa care a fost gata.
La servit, tarta e buna cu un sos de rosii acrisor. Desigur ca o mana de cascaval ras (daca nu tineti post) o sa-i dea un gust si mai bun.

Pofta buna!

Reteta Tarta de post cu ciuperci a fost propusa de CorinaZ pe forum culinar.ro

Alte retete de tarte gasiti aici:

Tarta cu cascaval si conopida,

Tarta cu dovlecei si branza de capra,

Tarta cu ton si legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort diplomat

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Cozonac fara framantare
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Limba de vita pane
2
Mancaruri cu carne

Limba de vita pane

Pentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...

Limba de vita pane
Sos de mustar cu miere
3
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de mustar cu miere

Sosul cu mustar este un insotitor ideal pentru carnea preparata la cuptor, in special pentru crochetele de pui si peste.

Sos de mustar cu miere
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
4
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Sos de mere cu smantana
5
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor