Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci este un aperitiv delicios si sanatos. Curatam ciupercile si le taiem feliute.Le punem la topit intr-o cartita cu fundul gros, cu putina sare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu ciuperci

Ingrediente

  • - un kg ciuperci de cultura
  • 4 oua
  • 400 grame smantana sau iaurt gras
  • 4 bucati ceapa
  • un pachet foi de placinta din comert
  • 3 legaturi de marar
  • sare
  • piper
  • cateva lingurei de ulei
  • cateva linguri de pesmet
  • un pachetel praf de copt stins cu otet
  • un ou pt uns

Mod de preparare

Placinta cu ciuperci este un aperitiv delicios si sanatos. Curatam ciupercile si le taiem feliute.Le punem la topit intr-o cartita cu fundul gros, cu putina sare, cateva linguri de ulei si ceapa taiata pestisori. Se pune la foc mic, sa lase ciupercile apa.Se fierb pana scade bine sucul propriu.
Ouale se bat cu smantana si mararul taiat.In aceasta compozitie adaugam foile de placinta rupte bucatele.Apoi ciupercile topite si racorite.Se potriveste de sare, de piper.Se adauga praful de copt, si cateva linguri de pesmet.
Se aseaza intr-o tava capitonata cu hartie de copt, se unge cu ou batut si coace la foc potrivit maximum 60 minute
Este o placinta usor de facut, rapid si are aspect de drob cu ciuperci, fiind potrivit de grasa la aspect. Am optat pentru astfel de mod de preparare intrucat folosirea foilor de placinta in mod clasic, adica le ungem cu ulei foaie cu foaie, face ca placinta sa iasa mai uleiosa, mai grasa la aspect


Placinta cu ciuperci se feliaza si consuma rece ca aperitiv

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia