Pateuri cu soia si ciuperci

Se fierbe soia dupa instructiunile de pe ambalaj si se scurge bine de tot. Ciupercile se scurg si ele bine(daca sunt din conserva) si se toaca asa ma

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Pateuri cu soia si ciuperci

Ingrediente

  • un pachet de aluat de pateuri adica foietaj
  • o punga de soia granule
  • o conserva de ciuperci sau niste ciuperci proaspete cam 10-15
  • 4-5 catei de usturoi
  • un ou
  • condimente pentru carnati - o lingurita
  • boia iute -o lingurita
  • sare si piper dupa gust
  • o juma de legatura de marar daca vreti
  • o lingura zdravana de unt

Mod de preparare

Se fierbe soia dupa instructiunile de pe ambalaj si se scurge bine de tot.

Ciupercile se scurg si ele bine(daca sunt din conserva) si se toaca asa maruntel ca pentru salata boeuf.

Se pune soia la calit in unt si in ea se pun condimentele si usturoiul pisat.

Se caleste cam 5 minute dupa care se ia de pe foc si se pune deoparte.

Se calesc si ciupercile intr-o lingurita de unt si peste ele se pune soia.

Se amesteca un pic dupa care se scot intr-un castron.

Se lasa sa se raceasca (nu de tot doar asa cat sa nu se faca ochi oul care trebe adaugat).

Aluatul se taie in patrate. si in fiecare patrat se pune cate o lingurita de compozitie.

Se formeaza triunghiuri si se baga in cuptorul incins, sa fie si focul mediu spre tare.

Se lasa in cuptor pana se rumenesc cred ca vreo 15-20 de minute, depinde de cuptorul fiecaruia.


Se servesc calde sau reci

Reteta Pateuri cu soia si ciuperci a fost propusa de Lia.R pe forum culinar.ro

Alte retete de pateuri gasiti aici:

Pateuri, aperitive rapide,

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza,

Pateuri cu ricotta si spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Friptura asortata pentru masa de Craciun

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Friptura asortata pentru masa de Craciun
Fursecuri vanilate cu portocala

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Fursecuri vanilate cu portocala
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Lămâiţa
1
Prajituri

Prajitura Lămâiţa

O prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu iz de sarbatoare si dor de copilarie.

Prajitura Lămâiţa
Piftie de porc cu usturoi
2
Mancaruri cu carne

Piftie de porc cu usturoi

Pentru piftie de porc cu usturoi se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc. Picioarele se taie in doua...

Piftie de porc cu usturoi
Salata de Boeuf fara carne si castraveti
3
Aperitive cu legume

Salata de Boeuf fara carne si castraveti

Legumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....

Salata de Boeuf fara carne si castraveti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Prajitura cu Blat de Bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea