Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry

Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry

Ingrediente

  • 6 oua
  • 150 g ciuperci
  • 6-8 rosii cherry
  • 1 lingura unt
  • 100 g branza feta sau branza de vaci
  • 35 g parmezan
  • cateva frunze de spanac
  • o crenguta de cimbru proaspat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Aceasta reteta de omleta este una dintre cele mai gustoase retete de omleta pe care eu le-am facut vreodata. Ciuperci aromate, spanacul proaspat, rosiile cherry suculente, doua tipuri de branza si ouale - toate acestea fac din omleta o splendoare. Coapta la cuptor pana se rumeneste, isi pastreaza prospetimea si textura delicata. Se serveste calda, alaturi de o bucata de paine de casa proaspata.

Preincalziti cuptorul la 200° C.

Intr-o tigaie, potrivit de mare, se incalzeste untul.

Curatati, spalati si taiati in jumatate ciupercutele si le caliti la foc mare pana se rumenesc.

Adaugati in tigaie rosiile cherry si pastrati pe foc mic timp de cateva minute, amestecand constant.

Se bat ouale intr-un castron, se adauga cimbru, sare si piper dupa gust. Branza trebuie sa fie sarata pentru ca altfel se topeste toata atunci cand este gatita.

La amestecul de ciuperci si rosii se adauga spanac tocat marunt si se amesteca bine, apoi se pune si amestecul de oua si se lasa la foc timp de cateva minute, pana cand marginile la omleta incep sa prinda o culoare usor aurie.

Intre timp, se framanta cu mainile branza feta sau se taie in cuburi mici si se da pe razatoare parmezanul.

Dupa ce se presara branza peste omleta se da tigaia la cuptor timp de 8-10 minute, pana cand omleta devine aurie.

Pentru cine doreste isi ii place, poate folosi si buchetele de broccoli.

Se serveste fierbinte.


Serviti omleta alaturi de o portie de salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Strudel cu branza si visine
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce