Clatitele cu ciuperci sunt o reteta de clatite umplute ce pot fi servite pe post de aperitiv la orice sarbatoare sau ocazie festiva. Se prepara rapid si usor, sunt foarte delicioase si cosistente in acelasi timp.
Se pune ceapa la calit impreuna cu kaizerul. Se adauga sare si piper, eu am pus oleaca de boia iute si se lasa la fiert pana se evapora zeama lasata de ciuperci. Se adauga pesmetul, se amesteca pana se omogenizeaza, se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit un pic compozitia, se pune cate o lingura generoasa de amestec din asta pe fiecare clatita, pe care o impaturim si o azvarlim intr-un vas de jena.
Apoi preparam sosul de smantana: se amesteca intr-un castron smantana cu ouale, parmezanul si un praf de sare, eu am pus in plus si niste patrunjel proaspat tocat. Se acopera clatitele cu sosul de smantana si se da vasul la cuptor la o temperatura de 180 de grade, vreo 20 de minute, pana se vede o crusta usor maronie.
Pofta buna! Reteta Clatite cu ciuperci a fost propusa de alina-lili pe forum culinar.ro
Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatPentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...
Limba de vita paneSosul cu mustar este un insotitor ideal pentru carnea preparata la cuptor, in special pentru crochetele de pui si peste.
Sos de mustar cu miereSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Comentarii