Ciuperci jambonate

Pentru concurs retete de primavara! Ciupercute delicioase!!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Ciuperci jambonate

Ingrediente

  • 200 g costita afumata,
  • 12 fasii de jambon afumat
  • 100 ml ulei de masline
  • sare,
  • piper
  • condmente pui
  • 2 cepe rosii
  • un ardei galben
  • un ardei verde
  • 12 ciuperci mari Champignon,
  • un piept de pui dezosat, fara piele, potrivit de mare
  • 12 oua de prepelita

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se indeparteaza piciorusele, se spala, se scurg.

Se taie pieptul fasii subtiri apoi se taie in cubulee mici, la fel si costita afumata, se taie ceapa marunt apoi ardeiul si rosiile se maruntesc.

Se incinge un pic de ulei apoi calim un pic costita maruntita, ceapa, adaugam pieptul de pui, ardeiul si la urma rosiile.

Se calesc bine apoi potrivim de sare si piper, condimentam cu plante aromatice. Se da de pe foc apoi adaugam mararul taiat fin.

Fiecare palariutade ciuperca se unge cu un pic de ulei de masline, se sareaza si se aseaza cu adancitura in sus intr-o tava apoi se dau 15-20 de minute la cuptor sa se coaca un pic.

Se scot palariile dn cuptor, se lasa sa se raceasca un pic apoi fiercare se infasoara in cate o faie de jambon afumat care se prinde la capat cu o jumatate de scobitoare din bambus care se scoate cand se servec ciupercutele.

Se pune in fiecare palariuta cate o lingura de umplutura din tigaie.

Umplutura din fiecare palariuta se leaga cu cate un ou de prepelita, spart deasupra umpluturii. Se da la cuptor pana ce se incheaga oul de prepelita.

Se pot servi calde dar si reci,sunt delicioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Strudel cu branza si visine
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce