Pentru concurs retete de primavara! Ciupercute delicioase!!
Se curata ciupercile, se indeparteaza piciorusele, se spala, se scurg.
Se taie pieptul fasii subtiri apoi se taie in cubulee mici, la fel si costita afumata, se taie ceapa marunt apoi ardeiul si rosiile se maruntesc.
Se incinge un pic de ulei apoi calim un pic costita maruntita, ceapa, adaugam pieptul de pui, ardeiul si la urma rosiile.
Se calesc bine apoi potrivim de sare si piper, condimentam cu plante aromatice. Se da de pe foc apoi adaugam mararul taiat fin.
Fiecare palariutade ciuperca se unge cu un pic de ulei de masline, se sareaza si se aseaza cu adancitura in sus intr-o tava apoi se dau 15-20 de minute la cuptor sa se coaca un pic.
Se scot palariile dn cuptor, se lasa sa se raceasca un pic apoi fiercare se infasoara in cate o faie de jambon afumat care se prinde la capat cu o jumatate de scobitoare din bambus care se scoate cand se servec ciupercutele.
Se pune in fiecare palariuta cate o lingura de umplutura din tigaie.
Umplutura din fiecare palariuta se leaga cu cate un ou de prepelita, spart deasupra umpluturii. Se da la cuptor pana ce se incheaga oul de prepelita.
Se pot servi calde dar si reci,sunt delicioase!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.
Strudel cu branza si visineReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii