Budinca de ciuperci cu paine este o reteta simpla ce poate fi servita ca si aperitiv, la cina, sau la pranz. Budinca de ciuperci poate fi pusa si la pachet.
Spalam ciupercile bine si le taiem in bucati mai mari. Punem uleiul intr-o tigaie mai mare, adaugam ciupercile si usturoiul pisat si le lasam la foc mediu pana se inmoaie. Dam deoparte si condimentam cu sare si piper, dupa gust. Batem ouale cu telul, adaugam apoi smantana, laptele, cascavalul ras, sare si piper dupa gust. Taiem painea felii, apoi cubulete mai mari.
Adaugam cubuletele peste amestecul de lapte, punem apoi ciupercile si mai adaugam sare si piper daca mai este nevoie. Amestecam usor. Lasam amestecul sa stea circa 10 minute, ca painea sa traga lichidul. Ungem si tapetam un vas termorezistent. Adaugam compozitia si o introducem in cuptorul preincalzit in prealabil. Lasam budinca la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra (circa 1 ora). Servim budinca calda.
Este la fel de buna si gustoasa si rece.
Budinca de ciuperci cu paine se poate servi atat calda cat si rece.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branza Supa de rosii cu galuste in varianta cu razalai !
Ciorba rosie de gaina cu razalaiReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii