Aperitiv cu ciuperci

Se incalzeste cuptorul la 150 de grade. Se pregatesc ciupercile: se splala si se aseaza intr-o tava de cuptor, cu o pensula se unge fiecare ciuperca i

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Aperitiv cu ciuperci

Ingrediente

  • 900 grame ciuperci
  • 125 ml de ulei de masline( de preferat)
  • 4-6 felii de franzela taiate mai gros
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri de patrunjel taiat
  • sare si piper.

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 150 de grade. Se pregatesc ciupercile: se splala si se aseaza intr-o tava de cuptor, cu o pensula se unge fiecare ciuperca in parte, in final se mai stropesc cu restul de ulei, se adauga sare si piper peste fiecare ciuperca. Se pun la cuptor pentru aproximativ 10 min sau cand incep sa se innegreasca.Dupa ce se scot de la cuptor se lasa sa se raceasca. Acum pregati painea: Se incalzeste o plita sau gratar electric. Se ia pe rand fiecare felie de paine si se unge pe ambele parti cu ulei dupa care se aseaza la prajit cam 10 sec pe fiecare parte. Se maruntesc ciupercile. Se prajeste intr-o tigaie usturoiul in 2-3 linguri de ulei cam 30 de sec, se adauga ciupercile ,iar ultima data se adauga patrunjelul si se mai lasa la prajit inca 30 de sec. Pentru aranjare: peste painea prajita se aseaza ciupercile si un pic de patrunjel peste.


Pofta buna! Reteta Aperitiv cu ciuperci a fost propusa de lisa_magic pe forum culinar.ro Alte retete cu ciuperci gasiti aici: Chiftele de ciuperci, Clatite cu ciuperci, Ciuperci umplute cu spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort diplomat

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Cozonac fara framantare
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Limba de vita pane
2
Mancaruri cu carne

Limba de vita pane

Pentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...

Limba de vita pane
Sos de mustar cu miere
3
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de mustar cu miere

Sosul cu mustar este un insotitor ideal pentru carnea preparata la cuptor, in special pentru crochetele de pui si peste.

Sos de mustar cu miere
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
4
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Sos de mere cu smantana
5
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor