Toba de porc este un preparat traditional din carne de porc ce se pregateste cu precadere de sarbatorile de iarna.
1. Am avut doua stomace de porc si un mat de porc. Am fiert (la kukta) carne de pe capul porcului, gusa, jumatate de ficat, 4 rinichi, 2 inimi, 1 limba de porc si 1 limba de vitel cu sare, piper boabe si foi de dafin.
2. Dupa ce au fiertle-a taiat bucatele mici. Cand a fost totul taiat am pus pe ele putin piper cayenne-chilli, piper negru si un praf de sare.
3. In acest timp am carpit stomacele pe ici, pe colo, si anume in punctele esentiale, acolo unde se rupsesera in procesul curatarii.
4. Am purces la umplerea stomacelor de porc. abia acum mi-am dat seama cat de mari sunt, asa ca nu mi-a ajuns compozitia decat ptr un stomac si fundac.
5. Le-am pus pe fiecare in cate o oala, am pus zeama de la fiertul carnurilor si le-am intepat cu un ac peste tot, ca sa nu crape stomacul.
6. Le-am fiert cam o ora, la cel mai mic foc posibil. Cand s-au mai racit, le-am scos din zeama, le-am pus pe tava mare de la aragaz si le-am dus in balcon. Acolo le-am pus in cap fiecareia cate o alta tava si pe tava, cate un bidon cu vin de 5l, ca sa se preseze, cat de cat si sa se lege compozitia.
Pofta buna! Reteta Toba a fost propusa de moatza pe forum culinar.ro
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Comentarii