Terina de pui este un aperitiv festiv potrivit in sezonul rece. Terina de pui este o alternativa la clasicele racituri.
Ceapa se curata de foi,se spala si se taie julien.
Patrunjelul spalat si uscat se taie marunt.
Pieptii de pui se fierb,apoi se taie cubulete dupa racire.
Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa rece,apoi se rastoarna peste 100 ml de zeama ramasa de la fierberea pieptilor de pui.
Se pune pe foc mic si se lasa pana incepe sa fiarba,apoi se lasa la racit 1-2 minute.
Intr-un bol amestecam carnea de pui,ceapa,patrunjelul ,piper macinat si condiment dupa gust,apoi adaugam si gelatina si amestecam lejer.
Tapetam una-doua forme de terina (depinde marimea) cu folie si rasturnam usor compozitia de terina.
Nivelam cu lama unui cutit si tinem la rece 2-3 ore.
Dupa ce s-a intarit,putem felia terina.
Functiile noului Philips Multicooker care ma atrag sunt Boil si Stew !
Terina de pui se serveste rece, in compania altor aperitive.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii