Tarta cu pui si smantana

Tarta cu pui si smantana este o mancare rapida, consistenta si delicioasa. Pieptul de pui, smantana si legumele sunt o combinatie perfecta pentru tarta.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu pui si smantana

Ingrediente

  • o portie de aluat de tarta
  • fraged
  • Pentru umplutura:
  • un piept de pui
  • 300 gr smantana
  • un ou
  • o legatura de marar proaspat
  • 100 gr telemea
  • 2 fire de ceapa verde
  • un ardei gras
  • delikat
  • 2 oua crude pentru finisare

Mod de preparare

Tarta cu pui si smantana este o mancare rapida, consistenta si delicioasa. Pieptul de pui, smantana si legumele sunt o combinatie perfecta pentru tarta. Aluatul de tarta l-am intins in tava, l-am intepat cu furculita, am pus o mana zdravana de fasole boabe (ca sa nu se ridice si sa se umfle si sa se traga de pe margini) si l-am lasat la copt cam vreo 15-20 minunte.. Data viitoare voi folosi pietricelele mele de rau (ca le pot refolosi la nesfarsit)!

Pieptul de pui l-am fiert si l-am tocat marunt. Am tocat si ardeiul, mararul, ceapa verde si le-am amestecat cu oul si 200 gr smantana adaugand putin delikat. Le-am turnat peste pieptuld e pui si am amestecat bine, cam asa pentru omogenizare ca la compozitia de parjoale :)).

In aluatul de tarta copt am pus amestecul de carne legume si smantana peste care am ras telemeaua (pe razatoarea mare). Deasupra am turnat un amestec din 100 gr de smantana si 2 oua crude, batute bine ;)

Am dat totul la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.


Tarta cu pui si smantana se poate servi atat calda cat si rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce