Tarta cu costita si spanac este o mancare consistenta si delicioasa. Am făcut aluatul de tartă amestecând făina cu sarea, oul, laptele şi untul rece.
Tarta cu costita si spanac este o mancare consistenta si delicioasa. Am făcut aluatul de tartă amestecând făina cu sarea, oul, laptele şi untul rece,... l-am framântat bine şi am obţinut o cocă pe care am dat-o la rece cam 30 de minute.
Între timp am călit o ceapă în nişte ulei, apoi am tăiat potrivit nişte costiţă (aia aveam prin frigider, dar se poate folosi şi piept de pui, cârnăciori sau orice vă mai trece prin minte sau găsiţi pe rafturile frigiderului) şi l-am aruncat peste ceapa aurie. Am mai pus acolo nişte roşii cherry tăiate mărunt, o lingură de bulion şi o ceşcuţă de apă rece. Asta aşa ca să creez un fel de sos de legătură....Şi când toate bolboroseau am turnat în ploaie o linguriţă de făină, amestecând repede pentru a nu se arde. Am tras apoi de pe foc şi am lăsat să se răcească.
Într-o altă tigaie am călit spanacul şi am adăugat usturoiul tăiat mărunt şi puţin delikat.
După ce a expirat timpul de stat la rece...am luat aluatul şi am întins o foaie cam de 1 cm grosime....aici am greşit tare pentru că ar fi trebuit să îl intind doar de 1,5-2 cm grosime...dar e timp şi data viitoare.
După aceea am întins aluatul în tava tapetată cu unt şi făină, am nivelat frumos şi am tăiat excesul de aluat de pe margini. Din acesta am întins iar şi am tăiat nişte fâşii cu care am încropit un fel de grilaj deasupra umpluturii.
Aluatul de tartă pus în tavă, înţepat cu furculiţa, l-am dat la cuptor pentru vreo 10 minute (data viitoare îl voi lăsa puţin mai mult).
După ce au trecut cele 10 minute am pus în cocă umplutura în felul următor: un strat din carnea cu sos, un strat de spanac, feliile de brânză topită rupte în cîteva bucăţi. Apoi am pus deasupra lor grilajul făcut din aluatul rămas, am uns totul cu un ou şi am dat la cuptor pentru vreo 20-25 minute.
Vă mărturisesc că eu nu am mai avut răbdare şi m-am infipt în tarta fierbinte....imediat ce am scos-o din cuptor. Dar e foarte bună şi rece, poate chiar mai bună.
Tarta cu costita si spanac se serveste calda, dar si rece este foarte gustoasa.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice - Albinutza.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii