Sunculita cu mere

Feliile de carne se usuca pe hartie absorbanta si se condimenteaza cu piper. Se incalzeste bine tigaia (daca se prajeste carne se pune putina untura).

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g carne de porc pentru prajit
  • taiata fasii de ½ cm (se poate folosi bacon sau slanina afumata)
  • 4 cepe mari
  • 750 g mere acrisoare (proaspete sau uscate)
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Feliile de carne se usuca pe hartie absorbanta si se condimenteaza cu piper. Se incalzeste bine tigaia (daca se prajeste carne se pune putina untura). Se prajesc feliile pe ambele parti, cate un minut, apoi la foc mic, intorcandu-le mereu, se prajesc pana devin aurii si crocante. Se scot din tigaie si se sareaza. Se goleste cea mai mare parte din grasime, iar in grasimea ce a ramas se calesc feliile subtiri de ceapa si feliile de mar, pana se inmoaie bine. Se condimenteaza cu cimbru, sare si piper si se aseaza in straturi impreuna cu feliile de carne. Daca se prepara cu slanina afumata, aceasta mancare se poate pregati si in cuptor, asezand slanina pe gratarl cuptorului grill, cuptorul fiind rece. Merele si ceapa se pun intr-un vas Jena sau o tava, sub slanina. Se coc la 200 grade, pana cand slanina se rumeneste (pentru aceasta, slanina trebuie intoarsa din cand in cand). Tavita din folie de aluminiu asezata sub slanina, ne poate ajuta sa controlam cantitatea de untura care sa se scurga peste mere si ceapa.
Alte retete recomandate

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

Pui ciuperci

Ciuperci cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
1
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia