Sufleul de creier este o reteta foarte usor de preparat. Ca orice sufleu contine oua, faina, lapte, unt, pesmet si condimente.
Se curata creierul de pielite, apoi se fierbe in apa clocotita cu sare si otet. Se lasa la racit, iar in timpul acesta se pregateste un sos alb. Se fierbe laptele, se adauga untul si se adauga faina, cand compozitia incepe sa fiarba. Se amesteca bine, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga galbenusurile pe rand si se omogenizeaza. Se adauga creierul maruntit, albusurile batute spuma si se toarna compozitia obtinuta intr-un vas uns cu untul ramas si tapetat cu pesmet. Se coace sufleul la foc mare, 20 de minute.
Sufleul se serveste fierbinte.
Alte aperitive:
Ciuperci umplute
Placinta cu carne
Chiftele
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii