Snitel umplut (reteta sarbeasca)

Pentru inceput, ardeii copti se curata de pielita si de casuta semintelor. Se prepara vinegreta din usturoiul zdrobit, amestecat cu sarea, mierea si o

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Snitel umplut (reteta sarbeasca)

Ingrediente

  • 4 snitele mari din cotlet de porc
  • de cate 150 - 200 de grame fiecare
  • 200 de grame de caimac (sau smantana consistenta de foarte buna calitate)
  • 4 ardei copti
  • de preferinta rosii (eu am avut doar doi rosii si ceilalti albi
  • dintre cei copti in toamna si pastrati la congelator)
  • sare si piper
  • pentru vinegreta ardeilor:
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri de otet alb
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita buna de miere
  • 1 lingura de ulei de masline
  • pentru asamblat si prajit:
  • 2 oua
  • faina (eu am folosit faina integrala)
  • pesmet
  • ulei din abundenta pentru prajit
  • 1 lamaie - pentru servit

Mod de preparare

Pentru inceput, ardeii copti se curata de pielita si de casuta semintelor. Se prepara vinegreta din usturoiul zdrobit, amestecat cu sarea, mierea si otetul. Se adauga uleiul si se toarna deasupra ardeilor, intorcandu-i pe toate partile.

Feliile de cotlet se degreseaza de eventuale urme de grasime de pe margine, se indeparteaza pielitele, se bat bine cu ciocanul pentru carne, pana ce se obtin snitele in grosime de 1-2 mm, care se sareaza si se pipereaza.

Pe fiecare din cele 4 felii de carne se pune cate un sfert din cantitatea de caimac care se aplatizeaza. Deasupra caimacului se aseaza cate un ardei copt, bine scurs de zeama in care s-a marinat. Se indoaie una dintre margini spre interior, apoi se ruleaza snitelul cu umplutura in interior.

Capetele feliilor de carne, ramase libere, se introduc in interiorul rulourilor, ca la sarmale. Se mai fixeaza si cu cateva scobitori, pentru a evita sa se scurga umplutura in timp ce se gatesc.

Se bat ouale cu furculita, impreuna cu 1 praf de sare. Fiecare snitel umplut se da prin faina, se scutura de faina in exces, apoi se plonjeaza in ou, tavalindu-l pe toate partile; se scurge de ou si se tavaleste din nou in faina, in fine, se mai scufunda inca o data in ouale batute (de cate doua ori atat in faina cat si in ou) si se tavalesc prin pesmet; se preseaza bine cu palmele ca sa adere pesmetul de carne.

Se prajesc in ulei din abundenta, la foc potrivit, doar atat cat sa primeasca o culoare frumoasa. Cand au atins gradul de rumenire dorit, se scot pe hartie absorbanta. Snitelele umplute, pe cat posibil drenate de uleiul in exces, se transfera pe o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 10-15 minute

Dupa trecerea acestui timp sunt gata, se stropesc cu zeama de la 1/2 de lamaie, restul de lamaie se taie felii si se garnisesc snitelele, care se vor servi cu o garnitura si o salata la alegere.
Am servit cu cartofi la cuptor si salata de varza rosie.

Pofta buna!

Reteta Snitel umplut - reteta sarbeasca a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete de snitel gasiti aici:

Snitel milanez,

Snitel de porc umplut,

Snitel umplut

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
American pancakes
3
Clatite

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
4
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia