Shaorma de casa este foarte simplu de facut. Va trebuie doar lipii libaneze, carne de pui si niste salata.
Shaorma de casa este foarte simplu de facut. Va trebuie doar lipii libaneze, carne de pui si niste salata. Spalam pieptul de pui si desfacem pielita. Il dam cu sare si piper si il introducem la cuptor la foc mediu. Lasati bucatile de piept mai groase ca sa nu se usuce prea tare la gatit. Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem pai si ii punem la prajit putin sarati. Tocam apoi varza fideluta, ceapa solzisori, castravetii feliute subtiri in lung. Le dam de o parte si preparam maioneza dintr-un galbenus de ou crud, o lingurita mustar, putina sare, putina zeama de lamaie; adaugam uleiul (100ml) putin cate putin frecand compozitia. In aceasta maioneza frecam si cateii de usturoi maruntiti bine. Odata toate pregatite, putem incepe montarea Shaormei.
Asezam lipia pe o farfurie, o ungem cu o lingura de sos de maioneza, adaugam varza intinsa in lungul lipiei, cartofi prajiti, piept de pui taiat feliute subtiri, felii de castraveti si ceapa, punem ketchup dupa gust, o rulam ca pe clatita si papam cu pofta!
Se serveste cat e calda.
O tigaie Vitesse de la Kitchen Shop ar fi numai buna pentru prajit cartofi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii