Salata “Cuibul cocoşului de munte”

Salata “Cuibul cocoşului de munte” este o salata delicioasa dar mai ales o reteta de salata aspectuoasa cu piept de pui.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Salata “Cuibul cocoşului de munte”

Ingrediente

  • 400 gr piept de pui
  • 5 oua
  • 500 gr cartofi
  • 100 gr ceapa rosie
  • 1/2 legatura marar
  • 250 gr castraveti verzi
  • cateva frunze de salata verde
  • sare
  • piper dupa gust
  • 200 gr maioneza
  • ulei vegetal pentru prajit

Mod de preparare

1.Spalati bine cu apa rece carnea si legumele.
2.Fierbeti in apa cu sare carnea de pui.(~ 20 minute dupa ce a dat in primul clocot) O lasati la scurs
pana se raceste apoi o taiati fasii.
3.Ouale le puneti la fiert pentru 7 minute,apoi le curatati de coaja.Separati albusul de galbenus,apoi taiati fasii albusul.
Galbenusul va fi folosit pentru realizarea oualelor ce vor decora salata.
4.Taiati castravetii fasii.
5.Taiati ceapa rondele subtiri,apoi turnati apa fierbinte peste ea si lasati-o timp de 10 minute.Treceti ceapa prin jet de apa rece,apoi o scurgeti de apa.
6.Taiati sunca fasii.
7.Tocati mararul marunt.
8.Ouale pentru decor le faceti din galbenusuri,maioneza si marar.Condimentati cu sare si piper.
9.Prajiti cartofii intr-o tigaie cu ulei incins la foc mare pana devin rumeni si crocanti.Scoateti cartofii sa se raceasca pe servete de hartie pentru a se absoarbe excesul de ulei.

Intr-un bol puneti pieptul de pui,sunca,castravetii,ceapa si albusul de ou,apoi condimentati cu sare si piper.Adaugati maioneza si amestecati usor pentru omogenizare.



Asezati frunze de salata pe platou,apoi puneti salata din bol.Decorati cu cartofii prajiti si oua.

Cele doua functii pe care as dori sa le testez: coacerea si prajirea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce