Rulouri umplute din muschi de porc

Un aperitiv pentru sarbatorile de iarna!!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Rulouri umplute din muschi de porc

Ingrediente

  • 500 gr muschi de porc
  • 200 gr spanac frunze congelat
  • 250 gr varza rosie
  • 75 gr de orez
  • 50 gr mix de legume deshidratate
  • 1 ceapa
  • carne de pasare
  • piper
  • sare
  • 100 ml ulei de masline
  • 10 boabe de piper negru
  • 3-4 foi de dafin
  • 150 ml vin alb demidulce
  • 100 gr pastrama haiduceasca sau bacon afumat
  • marar
  • patrunjel verde
  • amestec de plante aromatice de Provence

Mod de preparare

Se taie muschiul in 3 bucati care apoi se intind cu ciocanul de lemn pentru snitele. Se sareaza si aromatizeaza cu amestecul de plante de Provence, se pipereaza si se dau 2-3 ore la rece (ideal ar fi de seara pentru a 2 zi). Se caleste jumate de ceapa rosie intr-o picatura de ulei, apoi se adauga spanacul frunze si se caleste 2-3 minute. Se sareaza si condimenteaza dupa gust, apoi adaugam in el si verdeata taiata fin. Se lasa la racit. Se taie varza rosie subtire, apoi se caleste si ea impreuna cu cealalta jumatate de ceapa. Se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se fierbe orezul in 150 ml apa, cu sare si mix de legume deshidratate fara sare. Se acopera si se lasa la racit. Se imparte in 3 parti pastrama afumata si se asaza fiecare parte sub cate o bucata de muschi intins, de porc, se intinde in strat uniform pe fiecare bucata de carne cate un strat de orez, apoi de spanac si la urma de varza rosie. Se ruleaza cu grija si prindem rulourile cu scobitori din bambus. Se asaza rulou langa rulou in tavita, apoi se stropesc cu ulei, se presara deasupra legume deshidratate, se adauga si vinul si 200 ml de apa, boabele de piper si foi de dafin. Se acopera tavita cu folie de aluminiu si se da 30 de minute la cuptor. Dupa 30 de minute se da folia la o parte si se mai lasa inca 20 de minute, udand din cand in cand rulourile cu zeama din tavita. Se servesc calde alaturi de o garnitura, dupa preferinta. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce