Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legume

Dovleceii gatiti in acest mod pot fi serviti ca niste aperitive delicioase, la o masa copioasa intr-o zi de toamna!

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legume

Ingrediente

  • 2 dovlecei tineri
  • cateva felii subtiri de jambon
  • 250 g mix de legume (dupa preferinta)
  • 150 g scarita afumata
  • 100 g cascaval
  • un ardei iute rosu
  • ulei
  • sare
  • amestec uscat de condimente(cimbrisor, oregano, dafin, maghiran, piper)
  • cateva scobitori din bambus

Mod de preparare

Se spala si se sterg bine dovleceii, apoi se taie capetele si se feliaza pe lung, in fasii sibtiri care apoi se coc un pic pe ambele fete, cateva secunde, pe un gratar de teflon, uns cu un strop de ulei.

Se scot feliile pe un platou si cat sunt calde, se ruleaza cu grja si se prind capetele cu o scobitoare.

Intr-o tigaie se incinge un pic de ulei in care calim iute, cateva secunde ardeiul iute taiat rondele curatate de seminte, il scoatem pe o farfurioara si in acelasi ulei calim scarita afumata taiata cubulete mici impreuna cu legumele, saram si condimentam dupa gust si lasam sa scada tot sucul lasat si legumele sa se inmoaie. Taiem si cascavalul cubulete mici.

Se pregateste o tava tapetata cu hartie pentru copt si se asaza rulourile unul langa altul. In fiecare rulou se baga cate un rulou de jambon, lasam 1 cm mai inalt decat rulou de dovlecel pentru a-l putea petrece peste ruloul de dovlecel, ca un guleras.

In fiecare rulou astfel aranjat se pune cate o lingura de legume sotate,apoi se presara cubulete de cascaval si deasupra iar legume sotate, si presaram si cateva cubulete de cascaval. Cascavalul are rolul de a lega legumele sotate si de a da cosistenta legata preparatului. Se dau la cuptor cca 15 minute, dupa care se indeparteaza scobitorile si se asaza pe platou decorate cu ronelele calite de ardei iute si oregano sau cimbrisor verde. Se poct consuma ca aperitiv rece, sunt delicioase.

              Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Prajitura cu caise
Bucataras.RO

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide