Rulouri japoneze de porc cu prune

Spalati prunele, taiati-le in jumatate si scoateti-le samburii. Taiati jumatatile de pruna in cubulete cu latura de 1 cm. Incingeti uleiul intr-o tig

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 prune
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 stelute de anason
  • 2 bucati de marimea unul deget dintr-un rizom proaspat de ghimbir
  • decojite sl rase marunt
  • 2 cuisoare
  • 2 linguri cu varf de zahar brun
  • 600 g spate de porc
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 1 mana mica de coriandru proaspat
  • spalat si tocat mare
  • ceapa verde
  • sos de sola

Mod de preparare

Spalati prunele, taiati-le in jumatate si scoateti-le samburii. Taiati jumatatile de pruna in cubulete cu latura de 1 cm. Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti timp de 1 minut stelutele de anason, ghimbirul si cuisoarele. Adaugati prunele si zaharul impreuna cu vreo 2 linguri de apa, puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mic circa 20 de minute, pana cand sosul devine gros si consistent. Puneti-I la racit la frigider.

Luati muschiul de porc si curatati de pe el toata grasimea si pielitele, astfel incat sa ramana doar carnea. Taiati carnea in felii de 0,5 cm grosime si bateti-le una cate una, intre doua bucati de folie menajera, folosind un tocator de carne. Straduiti-va sa pastrati forma feliilor. Cand acestea au ajuns sa aiba grosimea a doua suporturi de pahar suprapuse, scoateti-le din folie incercand sa nu le sfasiati in fragmente. Apoi asezati-le pe toate intr-o tava. Asezonati sosul rece de prune, apoi amestecati in el jumatate din cantitatea de coriandru. Turnati cate o lingura de sos in mijlocul fiecarei felii de carne. Intindeti usor sosul ca sa acopere cam trei sferturi din felie si infasurati-o pe fiecare in parte, astfel incat sa arate ca o rulada. Asezati rulourile intr-un vas de gatit la abur din bambus (daca aveti asa ceva) ori intr-un vas obisnuit pentru gatit la abur sau macar intr-o strecuratoare din aluminiu. Puneti vasul respectiv deasupra unei oale cu apa in clocot si tineti-l acolo timp de 10-15 minute, pana cand carnea e facuta.

Scoateti rulourile din vas si serviti-le pe un strat de ceapa verde tocata marunt, turnand deasupra sos de soia si presarand apoi restul de coriandru.

Alte retete recomandate:

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Iahnie de fasole

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
3
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia