Rulouri de pui jambonate, umplute cu ciuperci

Culoare, gust si savoare, aperitivul de vis pentru noaptea dintre ani!

Portii
2
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Rulouri de pui jambonate, umplute cu ciuperci

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui, dezosat
  • 100 gr jambon crud si uscat
  • 400 gr ciuperci champignon
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 100 gr kaizer
  • 50 ml ulei de masline
  • marar
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • condimente pui
  • 1 ou
  • 10 boabe piper negru
  • 3-4 foi de dafin
  • 100 ml vin alb
  • 4 -5 catei de usturoi

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui in bucati groase de cca 1 cm care se intind cu un ciocan de snitele. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Se incinge uleiul de masline si calim ceapa rosie taiata julien si ardeii grasi taiati cubulete mici impreuna cu kaizerul taiat si el in cubulete si 2 catei de usturoi, feliati subtire. Se adauga si ciupercile feliate si se calesc pana se inmoaie bine. Se sareaza si condimenteaza totul dupa gust, apoi se da tigaia deoparte sa se raceasca un pic. Se adauga oul batut si verdeata taiata fin. Se asaza cate o felie de jambon uscat, deasupra lui cate o bucata de piept batut si apoi cate o lingura de umplura de ciuperci si se ruleaza usor, apoi se prinde cu cate o scobitoare de bambus. Se fac toate rulourile (cam 5 sau 6 bucati), apoi se asaza intr-o tavita mai inalta (de chec), se stropesc cu un pic de ulei de masline, se adauga si paharelul de vin, se mai completeaza cu un pahar de apa, apoi presaram boabele de piper si foile de dafin. Dam la cuptor cca. 40 de minute, udand cand si cand cu zeama din tavita. Se scot din cuptor cand se rumenesc frumos si apoi se indeparteaza scobitorile. Se servesc calde alaturi de o garnitura Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia