Rulouri de pui impachetate in foi

Un alt fel de aperitiv delicios!!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Rulouri de pui impachetate in foi

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • plante aromatice de la Provence
  • un sfert de capatana mica de varza rosie
  • 100 gr orez bob rotund
  • 4 sfere (cat nuca) de spanac congelat
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 6 foi de placinta
  • ulei de masline
  • 2 galbenusuri
  • 100 g miez seminte de floarea soarelui

Mod de preparare

Carnea se taie in 4 bucati late si subtiri care se intind cu grija, cu un ciocan de snitele, se sareaza si pipereaza, se condimenteaza cu plante aromatice si se dau la rece cateva minute.

Intre timp pregatim umplutura; varza rosie se taie fasiute subtiri, apoi se freaca cu sare si se caleste in putin ulei de masline. Se lasa sa se raceasca.

Orezul spalat se fierbe in apa cu sare, se scurge bine si se lasa la racit. Spanacul dezghetat se sareaza si se amesteca cu patrunjelul tocat fin. Foile de placinta suprapuse se taie in 4 bucati dreptunghiulare, egale. Pe fiecare dreptunghi de foi, se pune cate o bucata de piept intins si condimentat, apoi se intinde un strat de varza calita, deasupra un strat de orez si ultimul, un strat de spanac cu verdeata. Se ruleaza strangand cu tot cu foile de placinta, obtinand pachetele, ca sarmalutele care se vor aseza una langa alta, intr-o tavita, se stropesc bine cu ulei de masline, apoi se vor unge deasupra cu galbenus de ou si deasupra se presara miez de seminte de floarea soarelui prajite si usor zdrobite cu un sucitor. Se da la cuptor, cca. 25 de minute, pana se rumenesc frumos. Se servesc calde cu o salata de sezon. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)
Bucataras.RO

Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)

Reteta de file de peste alb la cuptor in felii de costita afumata (fie ca folosim scorpie de mare, cod sau merluciu) este o...

Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce