Simplu, rapid si de efect...Se poate servi ca fel principal alaturi de o garnitura, dar merge perfect si ca aperitiv taiat ruloul in felii groase de 1,5-2 cm...
Pieptul de pui se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se taie din bucata de piept de pui in asa fel incat sa obtinem o bucata mare si subtire. Cu un cutit cu lama mare si lunga se taie o felie din piept, dar nu de tot. Se continua taierea pieptului cu o alta felie in continuarea celeilalte...
Se stropeste bucata de pui pe o parte cu ulei aromatizat, se condimenteaza cu sare si fulgi de chili rasniti. Se maseaza usor carnea sa se intrepatrunda cu aromele. Se pune o folie de aluminiu peste carne, se rastoarna sa avem partea necondimentata in sus si o inmiresmam si pe aceasta cu sare si piper proaspat macinat. Asezam feliile de bacon pe lungimea bucatii de carne. Ciupercile de la cutie le scurgem bine de zeama in care au stat strangandu-le usor intre palme si le taiem grosier din cutit. Amestecam ciupercile cu putina branza,unt rece dat pe razatoare, albusul de ou batut, putina sare si piper. Acest amestec il intindem peste felia din piept de pui si bacon. In capatul din care incepem sa facem ruloul punem si cateva felii subtiri de ardei rosu pentru culoare. Pornind din capatul in care am asezat ardeii adunam marginile si facem sul, strangand usor bucata de carne. O invelim bine in folie de aluminiu strangand capetele.
Punem intr-o tava ruloul si-l dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 25-30 minute. Il desfacem din folie,il lasam sa se raceasca si-l servim dupa preferinte, cald cu garnitura si/sau salata preferata.
Sa va fie de folos!!
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postpentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Comentarii