Este un aperitiv gustos si satios, perfect pentru masa de Craciun
Am tocat ceapa marunt si am calit-o intr-o tigaie cu doua linguri de ulei. Cand ceapa a devenit translucida, am adaugat ciupercile spalate si tocate marunt si am lasat pe foc, amestecand pana a scazut toata apa, lasata de ciuperci. Am condimentat cu sare si piper si dupa ce am inchis focul am adaugat jumatate din legatura de patrunjel, tocata marunt.
Separat, intr-un vas am amestecat bine carnea tocata de pui cu usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat( jumatate de legatura). Am condimentat compozitia cu sare, piper si cimbru uscat si am asezat-o intre doua folii alimentare. Cu autorul sucitorului am intins carnea in forma unui dreptunghi. Am indepartat folia de deasupra si pe foaia de carne am intins compozitia de ciuperci. Apoi am presarat deasupra cascaval ras, lasand marginile libere si am rulat strans cu ajutorul foliei, impingand capetele ruladei in interior. Am infasurat rulada in folie alimentara si am rulat-o pe masa, ca sa se lipeasca imbinarile.
Am uns tavile cu ulei si le-am tapetat cu putin pesmet. Apoi am scos rulada din folia alimentara si am impins-o cu grija, sa nu se desfaca in tava. Am uns rulada cu ulei, pe toata suprafata si am pus tavile in cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius, pentru aproximativ 50 de minute.
Dupa ce s-a rumenit, scoatem rulada din tava si lasam sa se raceasca. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de file de peste alb la cuptor in felii de costita afumata (fie ca folosim scorpie de mare, cod sau merluciu) este o...
Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii