Rulada de porc cu nuci si fructe

O rulada cu nuci, caise si rosii dezhidratate este un aperitiv mai deosebit dar foarte potrivit pentru un platou mare cu aperitive. De la inceput va spun ca umplutura nu este una legata, de aceea pentru a taia rulada aveti nevoie de un cutit foarte bine ascutit sau puteti sa puneti in umplutura un ou si o lingura de pesmet pentru a lega compozitia. Eu am vrut sa se simta aroma de nuca prajita foarte putenic si sa ramana cat mai crocanta.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Rulada de porc cu nuci si fructe

Ingrediente

  • -500 gr muschiulet de porc
  • -100 gr nuci prajite si taiate grosier
  • -100 gr caise dezhidratate feliate
  • -sare
  • -piper
  • -nucsoara
  • -6 bucati rosii dezhidratate feliate
  • -1 lingura ulei masline

Mod de preparare

Carnea o batem cu ciocanul de batut carne pana cand este ca si pentru snitel , dar vom obtine o singura bucata. O ungem cu ulei de masline si o condimentam cu sare, piper si nucsoara razuita si o lasam sa stea putin. Nucile le taiem grosier si le prajim pe foc rapid intr-o tava.

Peste carne presaram nucile, caisele taiate in fasii subtiri si rosiile. Rulam carnea cat mai strans posibil avand grija sa impaturim capetele astfel incat sa nu iasa compozitia. Asezam rulada intr-o tava, asezonam cu sare si piper deasupra si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute. Lasam sa se raceasca si feliem cu grija.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia