Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)

In fiecare an, de Sarbatori, vreau sa pregatesc preparate noi, cu care sa imi surprind familia si colindatorii.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie
Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)

Ingrediente

  • 1 buc de carne de porc de pe burta de cca 1 kg
  • 250 g carne tocata
  • 1/2 ceapa rosie
  • 150 g ciuperci
  • 1 morcov fiert
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • sare
  • piper macinat
  • 250 ml zeama de varza
  • 2 l apa
  • 1 lgt piper mozaic boabe
  • 3 seminte de cardamon
  • 1 lgt cimbru uscat
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper.

Ceapa si ciupercile le tai marunt si le amesteci cu carnea tocata, sare si piper, dupa gust.

Morcovul si ardeii ii tai cubulete.

Pe bucata de carne intinzi amestecul de carne tocata si apoi presari uniform morcovul si ardeii.

Rulezi cu grija carnea, astfel incat sa formezi o rulada uniforma. Cosi totul pentru ca rulada sa nu se imprastie.

Pui rulada la fiert in apa cu zeama de varza, 1 lgt de sare, piperul boabe, cardamonul si cimbrul pentru 90 de minute.

Intr-o tava cu pereti mai inalti torni uleiul si asezi rulada , apoi adaugi 500 ml din zeama in care a fiert. Acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptorul preincalzit pentru 1 ora.

Indepartezi hartia si mai lasi inca 30 de minute, timp in care stropesti rulada cu zeama din tava de cel putin 5 ori, pentru a se rumeni frumos.

Servesti rulada taiata felii fie calda, cu garnitura preferata, fie rece, la aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia