Rulada de curcan cu prune si cascaval

Se taie pieptul de curcan in felii si se presara sare si ghimbir. Peste carne se intinde o felie de cascaval afumat, o felie de mezel, iar in mijloc s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 bucata piept de curcan
  • cateva felii cascaval afumat
  • 5
  • 6 prune uscate
  • mezel
  • iaurt
  • smantana
  • margarina
  • ghimbir dupa gust
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se taie pieptul de curcan in felii si se presara sare si ghimbir. Peste carne se intinde o felie de cascaval afumat, o felie de mezel, iar in mijloc se aseaza cateva bucati de prune uscate. (Daca este posibil se folosesc fructele cu samburi si, daca sunt foarte uscate, se pot pune la inmuiat pentru 1-2 ore inainte de utilizare).

In modul prezentat mai sus, se ruleaza carnea usor. (Daca este necesar, pentru a nu iesi umplutura afara, se pot folosi ata sau scobitori). Se unge o tava cu margarina si se aseaza bucatile de carne in ea.

Se toarna un iaurt simplu (eventual un iaurt si o jumatate de amestec de smantana), astfel incat lichidul sa acopere rulada. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se pune la cuptor pana cand carnea este usor patrunsa. Apoi se indeparteaza folia si rulada se lasa in continuare la prajit pana la ingrosarea, dupa gust, a sosului.
Alte retete recomandate:

Zacusca de ciuperci

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia