Aroma toamnei pe platou
Jumatate de cescuta de cus-cus se opareste cu 3/4 cescuta de apa fiarta, se adauga un strop de ulei de masline, un praf de sare,se acopera si se da deoparte sa se inmoaie.
Vanata mare se spala, se sterge, apoi se taie in 4-5 rondele groase de cca 3-4 cm care se frig pe un gratar uns cu un pic de ulei.
Rondele fripte pe ambele parti se scot si se scobesc in partea superioara cu o lingura, indepartand o parte din miez, dar lasand fundul vinetei si peretii ei cu o grosime de 1-1,5 cm, se stropesc in cavitatea formata cu un strop de ulei de masline si un praf de sare, apoi se asaza in tava tapetata cu hartie pentru copt, una langa alta si se dau la cuptor pana ce se inmoaie bine miezul, cca 25-30 min.
Intre timp taiem felite subtiri ardeiul, ciupercile, lasand 4-5 ciupercute (cele mai mici )intregi, fara piciorus, si le calim intr-un pic de ulei de masline. Ciupercile intregi dupa cele calim pe ambele fete, le scoatem pe o farfuriuta, apoi adaugam in legumele calite, carnea tocata de curcan si lasam sa scada tot sucul lasat de carne, amestecand continuu; adaugam si cus-cus-ul inmuiat, saram, condimentam, adaugam si legumele deshidratate fara sare, adaugam si 1/2 ceasca de apa, de tomate diluata si amestecam usor pana ce scade tot sucul si obtinem un amestec omogen cu care umplem fiecare disc de vanata scobita, ajutand-ne de o lingura cu care presam usor si deasupra picuram din sosul de patrunjel, peste care am mai adaugat ulei de masline, deasupra amestecului punem cate o ciupercuta intreaga, calita cu scobitura piciorusului in sus, pe care o umplem cu patrunjel dat la blender si bagam din nou la cuptor pana se rumeneste usor, cca 15 minute.
Se servesc reci, simple sau cu smantana, dupa preferinta.
Prajitura aromata si pufoasa cu lamaie si visine este atat de buna, ca nu te poti opri dupa o felie.
Prajitura cu visineE minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice
Supa cremoasa de rosii si ardei coptiVoi pregati o reteta foarte populara, o mancare gustoasa si te asigur ca nu-i greu deloc - ardei umpluti
Ardei umpluti - Reteta videoPrăjitura "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâie este o prajitura clasica, fina, savuroasa si care poate fi servita atat...
Prăjitură "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâieUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoVa spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita. Si de fiecare data...
Ciorba ardeleneasca de perisoarePrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaAm vrut o mincarica cu orez basmati...nu mai mincasem de ceva vreme, iar pt mine orezul basmati este cel mai bun. Nu aveam...
Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmatiCompot de visine pentru iarna - reteta simpla si naturala, fara conservanti. Afla cum sa prepari un compot delicios din...
Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti
Comentarii