Racitura

Se pune rasolul la fiert cu apa multa si se fierbe intr-un vas descoperit pana cand carnea se desprinde de pe os, apoi se scoate zarzavatul si se lasa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rasol de vaca
  • 2 tacamuri de pasare
  • 2 picioare de porc
  • zarzavat pentru supa
  • sare
  • piper boabe
  • 1 gogosar murat
  • usturoi

Mod de preparare

Se pune rasolul la fiert cu apa multa si se fierbe intr-un vas descoperit pana cand carnea se desprinde de pe os, apoi se scoate zarzavatul si se lasa deoparte. Carnea se curata de pe oase, se imparte in mod egal si se pune in farfurii. Fiecare farfurie se garniseste cu felii de morcov fiert si felii de gogosar murat, apoi se acopera cu zeama in care a fiert carnea, amestecata cu mujdei de usturoi strecurat. Farfuriile se umplu cu zeama si se lasa la rece pentru ca gelatina sa se prinda. Se incearca puterea de coagulare inainte de a adauga zeama de carne, luand o lingura de zeama si lasand-o in frigider sa se raceasca. Daca zeama se coaguleaza repede, nu mai are nevoie de nici un adaos. In celalalt caz, se fierb cateva foi de gelatina alimentara, se lasa sa se raceasca si se adauga in zeama de carne. Racitura sta la rece de pe o zi pe alta, apoi se consuma ca aperitiv.
Se taie felii groase din aspic, fiecare felie avand cateva felii de carne, felii de morcov si felii de gogosar.

Alte aperitive:

Castraveti bulgaresti

Zacusca de ciuperci

Chiftele

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
American pancakes
3
Clatite

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
4
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia