a) Aluatul : 1. Amestecam faina cu praful de copt, sare si untul taiat cuburi pana capata aspect de firimituri. 2. Adaugam cate o lingura de apa, t
a) Aluatul :
1. Amestecam faina cu praful de copt, sare si untul taiat cuburi pana capata aspect de firimituri.
2. Adaugam cate o lingura de apa, treptat si framantam pana aluatul capata consistenta potrivita.
3. Impachetam in folie de plastic si dam la frigider vreo jumatate de ora-o ora.
3. Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in 4 parti egale, pe care le intindem frumos sub forma rotunda.
5. Punem un bol/vas deasupra si decupam in jurul lui cu un cutit, indepartam surplusul.
b) Umplutura:
1. Taiem cartofii cubulete, ceapa foarte fin si carnea bucati mici.
2. Aruncam cartofii in apa clocotita si ii fierbem rapid vreo 4-5 minute, ii trecem prin jet de apa rece si ii lasam la scurs si racit.
c) Pregatirea placintei:
1. Asezam umplutura in ordinea urmatoare: ceapa, carnea, cartofii, sare si piper, patrunjel.
2. Ungem marginea aluatului cu ou batut si pliem in 2, apasand cu degetele pe margine sa cream un sigiliu.
3. Ridicam putin marginile, sa ne asiguram ca nu va curge nimic, ne incercam talentul sa facem un model , apoi crestam pe mijloc sa poata respira, aplatizam usor sa arate frumos, ungem cu ou si dam la cuptor pt 25-30 min la 180 grade.
Reteta propusa de Anna-Foster.
Sunt foarte bune si calde si reci, oricum pot fi reincalzite; merg si de pranz si de o gustare.
Alte retete culinare recomandate
Muschi de porc la cuptor
Chiftele
Placinta de dovleac
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Comentarii