Placinta taraneasca cu carne de porc

La placinte inainte!.... Poftiti,va rog!..... Va astept cu drag la o portie!

Portii
12
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Placinta taraneasca cu carne de porc

Ingrediente

  • 2 linguri ketcup (eu am avut facut de mine)
  • Pentru aluat
  • 100 ml lapte
  • 150 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 600 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3,5 g drojdie uscata
  • Pentru umplutura
  • 600 g carne de porc tocata
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 3 oua
  • 1 lingurita Cimbru
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • faina pentru tapetat forma
  • ulei pentru uns forma
  • 1 galbenus pentru uns placinta
  • 1 lingura de lapte

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus.

Cand programul de framantat s-a terminat scoatem aluatul din cuva si il punem intr-un vas si-l mai framanatam cu mana circa 5-6 min, dupa care il acoperim cu un prosop si il dam la cald pentru circa 45 min.

In acest timp ne ocupam de umplutura... Dam carnea prin masina de tocat.

Curatam ceapa, o taiem marunt si o calim in 2 linguri de ulei timp de 2 minute.

Adaugam carnea tocata si condimentam cu sare si piper.

Amestecam bine si lasam la foc potrivit pana carnea isi schimba culoarea.

Adaugam cimbrul,boiaua si ketcup-ul. Amestecam si mai lasam pe foc inca 10-15 min. Tragem de pe foc tigaia si lasam la racit. Separat spargem ouale, le batem bine si le adaugam peste amestecul de carne racit. Amestecam. Punem aluatul pe masa de lucru infainata si il intindem cu ajutorul sucitorului intr-o foaie mai groasa.

Ungem o tava (eu am folosit o tava ovala de ceramica 30/22) cu ulei si o tapetam cu faina si apoi asezam aluatul astfel incat acesta sa cada pe marginile tavii. Turnam umplutura in vas si nivelam.

Acoperim cu aluatul de pe marginile tavii. Amestecam galbenusul cu o lingura de lapte si ungem placinta. Preincalzim cuptorul. Dam la cuptor, la 180 grade ,pentru circa 40-45 min, pana cand placinta este frumos rumenita. Lasam sa se racoreasca circa 15 min dupa care putem servi. Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Strudel cu branza si visine
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce