Placinta cu varza acra si carne

Aceasta placinta cu varza acra si carne merita incercata. Daca veti folosi sunca afumata alaturi de varza acra, gustul va fi demential.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu varza acra si carne

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 150g crema de branza
  • 7 linguri de lapte
  • 6 linguri ulei
  • sare
  • 300g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pt umplutura:
  • 1 varza mica tocata fin (400-500g)
  • 400 gr carne tocata de porc sau sunca afumata
  • 1 ceapa mare
  • 4 oua
  • 200g smantana
  • sare
  • piper
  • chimen

Mod de preparare

Calim afumatura sau carnea de porc intr-o tigaie, la foc mediu, fara ulei.

Scoatem carnea din tigaie, si in grasimea ramasa calim ceapa pana se inmoaie. Scoatem si ceapa si o asezam peste carne si punem in tigaie varza tocata marunt. Adaugam ulei daca mai e necesar, asezonam cu sare si piper dupa gust si o calim amestecand din cand in cand, si adaugand cateva linguri de apa, pana cand varza se inmoaie.

Cand varza s-a inmuiat adaugam peste ea carnea si ceapa si mai prajim 5 minute.

Intre timp pregatim si aluatul, pentru care amestecam toate ingredientele intr-o coca, pe care o intindem apoi intr-o foaie de 8mm, si pe care o aranjam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, doar pe fundul tavii nu si pe pereti.

Batem ouale, adaugam smantana si turnam amestecul peste varza. omogenizam bine si turnam compozitia peste aluat. Placinta cu varza se lasa la cuptor pentru 30-40 de minute.

Puteti sa o lasati acoperita cateva ore, pentru ca aluatul sa se inmoaie, sau sa o serviti imediat daca va place un aluat crocant.


Placinta cu varza acra si carne se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce